Logo

Cosulete cu magiun

 

  • Ingrediente aluat
  • -280 g faina
  • -130 g unt
  • -2 galbenusuri
  • -60 g iaurt gras
  • -50 g zahar
  • -esenta de vanilie
  • -o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • -un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • -un borcanel gem de cirese
  • Ingrediente bezea
  • -2 albusuri
  • -60 g zahar
  • -120 g nuca macinata
  • -esenta de rom
  • Pentru decor
  • -zahar pudra
  • -frunzulite de menta

 

Image

Cum preparam reteta cornulete cu nuca?


Punem faina cernuta intr-un bol impreuna cu untul taiat cubulete si sarea.
Framantam putin untul cu faina apoi adaugam zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile, iaurtul si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie.
Framantam pana obtinem un aluat fin ce nu se lipeste de maini pe care il invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru aproximativ o ora. In felul aceasta, aluatul se relaxeaza si e mai usor de lucrat.
Aluatul poate sta si 1 saptamana in frigider, bine invelit in folie de plastic si in punga. Coacem cosuletele cand dorim.
Inainte de folosire, aluatul se lasa pe masa, la temperatura camerei, 1 ora si apoi il modelam.
Luam o tava pe care punem formele de cosulete si ungem cu ulei fiecare forma.
Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in parti egale carora le dam forma de bilute.
In fiecare forma punem cate o biluta de aluat si vom incepe sa intindem aluatul pe peretii formelor pana sus .
Surplusul il indepartam cu un cutitas.
Dupa ce am imbracat toate formele vom pune in mijloc cate o lingurita sau o lingura de gem, depinde cat de mari sunt formele.
Pentru bezea, mixam albusurile pana obtinem o spuma tare.
Treptat adaugam si zaharul continuand sa mixam apoi esenta de rom. La final incorporam usor si nuca macinata cu ajutorul unei spatule.
Bezeaua obtinuta o punem intr-un pos cu dui la capat si ornam fiecare cosulet, punand bezeaua peste gem.
Bagam tava la cuptorul preincalzit la 165 de grade Celsius si lasam pana bezeaua incepe sa capete o culoare aurie.
Cand sunt gata, scoatem cosuletele de la cuptor si le lasam in tava sa se racoreasca putin, nu trebuie sa ne grabim sa le scoatem din forme pentru ca sunt foarte fragede si riscam sa se rupa.
Cand se racesc cosuletele cu gem, bezea si nuca le pudram cu zahar pudra si putem sa le servim, sunt delicioase.

PRAJITURI VIDEO

Image Prajituri Traditionale

Retete de la voi

Blog

Noutati

Facebook Twitter Youtube Flickr Google+